måndag 6 december 2010

Pastasås med kyckling, bacon och champinjoner

Ikväll blev det lite improvisation till middag! Vi köpte bacon häromdan och så hade jag lite champinjoner liggandes hemma så det fick bli en pastasås på detta tillsammans med kyckling. Själva såsen är lite salt i sig men tillsammans med pasta blir det alldeles lagom och det hela slutade med en helt godkänd pastasås!


Pastasås med kyckling, bacon och champinjoner
(ca 4 portioner)

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 paket bacon
6-10 färska champinjoner
2 dl crème fraiche
2 msk kycklingfond
½ msk soya
1 msk balsamvinäger
½-1 dl mjölk
salt
svartpeppar

Hacka löken och klipp baconet i strimlor och fräs tillsammans i en stekpanna utan matfett, skär även champinjoner i skivor och fräs en stund med baconet. Häll baconröran i en skål och ställ åt sidan. Klipp kycklingen i strimlor och stek i pannan i lite olja, krydda med lite salt och peppar. Tillsätt baconröran när kycklingen är genomstekt. Häll på crème fraichen, fonden, soyan, vinägern och mjölken. Blanda och låt puttra några minuter. Servera med pasta (ris fungerar säkert också).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar