Det var en riktigt god smak på grytan men det blev kanske lite smaklöst så en burk till av de marinerade vitlöksklyftorna hade nog inte skadat!
Kycklinggryta med marinerade vitlöksklyftor
(4 portioner)
4 kycklingfiléer
ca 4 dl matlagningsgrädde
1-2 burkar marinerade vitlöksklyftor (jag rekommenderar två då det för min del blev alldeles för smaklöst med bara en burk)
2 paprikor
½ purjolök
2-4 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
Bryn kycklingfiléerna i en djup panna eller gryta i smör och olivolja, krydda med salt och peppar. Häll över grädden, vitlöken och sambal oeleken när kycklingen är genomstekt. Låt värmas upp på låg värme. Hacka paprikan i stora bitar och purjolöken i cm-långa skivor, tillsätt till grytan. Krydda tillsist med med salt efter eget tycke. Servera med ris.
Använder du marinaden från vitlöken också?
SvaraRadera