tisdag 22 februari 2011

Krämig gnocchigratäng

Den krämigaste gratängen någonsin måste vara den jag gjorde till middag idag, för att inte tala om hur god den var! Från början tänkte jag använda mig av tortellini men hittade fyllda gnocchi som var billigare så det fick bli sådana istället.
I gratängen slängde jag även i kyckling, broccoli, champinjoner och Keldas ostsås "Fyra ostar". En riktigt enkel och supergod gratäng som ni måste pröva!


Krämig gnocchigratäng
(4-5 portioner)

500g fylld gnocchi eller tortellini (tomat/mozzarella)
2 kycklingfiléer
1 färskt broccolihuvud
ca 10 st färska champinjoner
1 paket Keldas ostsås "Fyra ostar"
1-2 dl matlagningsgrädde
salt & svartpeppar
riven ost

Koka gnocchi eller tortellini enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg den fyllda pastan i en ugnsform. Stek kycklingen i lite olja tills de är genomstekta och fått färg, krydda med salt och peppar. Häll kycklingen över pastan i ugnsformen. Bryn även skivade champinjoner och hackad broccoli i lite smör tills de blivit lite mjuka, fördela även detta i ugnsformen. Värm upp ostsåsen och spä ut med grädden, häll över jämnt i formen. Strö riven ost ovanpå och grädda i ugnen på 200° i minst 10 minuter eller tills osten smält.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag googlade på gnocchi, hittade det här receptet av en slump - åh tusan så gott det blev! Så nu måste jag snoka runt lite mer på din sida och hitta goda recept! Yay! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Anna! Åh, vad roligt att höra! Verkligen kul att recepten kommer till nytta. :) Haha ja, snoka på du! Hoppas att du hittar något mer som du gillar!

    /Karin

    SvaraRadera