Biffar i basilikasås
(ca 4 portioner)
(ca 4 portioner)
Biffarna:
ca 600g köttfärs
1 ägg
1 msk ströbröd
lite av basilikasåsen
salt och svartpeppar
Basilikasås:
200g philadelphiaost
1 kruka färsk basilika
1-2 dl grädde
ca 1 tsk kycklingfond
en klick honung
Gör såhär:
Börja med delar av basilikasåsen och mixa först ihop philadelphiaosten och den färska basilikan med en stavmixer. Blanda sedan ihop alla ingredienserna till biffarna i en skål, häll i lite av philadelphia/basilikaröran i färsen och krydda efter behag med salt och svartpeppar. Forma biffar av färsen och bryn dem i lite matfett i en stekpanna. När biffarna fått färg och är så gott som genomstekta häller du över philadelphia/basilikaröran, tillsätt även resten av ingredienserna till såsen (pröva dig fram med grädden för att få den smak och konsistens du vill) och låt alltsammans puttra ihop en stund. Jag serverade med potatiskroketter och lite sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar