onsdag 15 juni 2011

Kycklingwok i soya

En härlig wok på en massa färska grönsaker och kyckling är aldrig fel! Dessutom brukar det gå ganska fort att slänga ihop. Denna kycklingwoken består av både broccoli, paprika, vitkål och morot som sedan wokas i soya. Nyttigt värre!


Kycklingwok i soya
(ca 4 portioner)

3 kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 röd paprika
2 morötter
valfri mängd vitkål
½ tsk sambal oelek
ev. röd pesto eller curry paste att smaksätta med (kan uteslutas)
salt och svartpeppar
soya
olivolja

Gör såhär:
Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i lite matfett, krydda med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan. Skär broccolin i bitar, strimla paprikan, grovriv morötterna och hyvla/skär vitkålen i strimlor. Lägg alltsammans i en hög panna och fräs i olja på hög värme, tillsätt soya och smaka av hur mycket du vill ha. Häll i kycklingen och tillsätt sambal oelek för att få lite hetta, smaksätt även med antingen lite röd pesto eller currypaste. Servera som det är eller med ris och soya och/eller en god sås, t.ex denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar