fredag 17 juni 2011

Söta chokladcupcakes!

Här kommer ännu ett test inför cupcake-projketet i sommar! Dessa cupcakesen (recept från linneasskafferi.se) blev mycket söta och fina! Jag kan dock inte bestämma mig om jag tycker bäst om detta muffinsreceptet eller det som jag la upp här på bloggen sist. Det tål att tänkas på!  Det börjar ju närma sig nu så det gäller att bestämma sig. :) Vi har även beställt sugarpaste att göra små blommor av och dekorera muffinsen med. Det var lite pilligt men förvånansvärt lättarbetat och framförallt kul att fixa med! Frostingen ovanpå är vanlig cream cheese-frosting (som oftast blir väääldigt söt) med lite karamellfärg.


Söta chokladcupcakes
(ca 12 stycken stora)

Muffins:
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
100 g creme cheese
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
ev. 100g hackad valfri choklad

Rör socker och smör riktigt mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sedan i färskosten och rör tills den är väl blandad med äggsmeten. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten, blanda väl. Hacka chokladen och blanda i den. Fyll formar med smeten och grädda i 25 minuter i 180 grader.

Frosting:
60g smör
200g cream cheese
6-8 dl florsocker
lite citronsaft

Låt smöret bli rumsvarmt och blanda sedan ihop det med cream cheese. Tillsätt florsockret tills det fått den konsistens du vill ha. Tillsätt lite citronsaft och spritsa sedan frostingen på muffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar