fredag 10 juni 2011

Färdkost - ciabatta med kyckling- och baconröra

Nu har jag precis gjort några matig mackor med bland annat en jättegod kyckling- och baconröra, mozzarella och tomat. Vi ska nämligen åka upp till Stockholmstrakterna över helgen och då behöver vi lite färdkost eftersom vi inte är framme förrän sent ikväll. Så det blir ett litet stopp på vägen för att kalasa på goda mackor! Jag har även förberett några tidsinställda inlägg under helgen för att det inte ska bli så tomt här på bloggen. Så om allt går som det ska kommer det uppdateras även fast jag är borta några dagar. :)


Ciabatta med kyckling- och baconröra
(ca 6 stycken små)

6 små ciabattabröd (eller färre fast större)
1 paket Stinas kyckling med tandoorismak + lite spad
1 paket tärnad bacon
ca 1 dl crème fraiche
1 mozzarellaboll (125g)
1-2 tomater
lite smör
bladspenat, ruccola eller annan sallad
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Tillaga Stinas kyckling enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kycklingen svalna och rensa den sedan, gör den till små strimlor/bitar med händerna. Lägg kycklingen i en skål och häll över några matskedar av spadet som blivit från kycklingen, häll även över crème fraichen och rör om (pröva dig fram till rätt smak och konsistens). Stek baconet tills det har blivit knaprigt och rör även i det i kycklingröran, smaka av med salt och svartpeppar. Skär ciabattabröden på mitten (som på bilden) och smöra lite grann. Börja sedan med att lägga på valfri sallad, sedan kycklingröra, skivad mozzarella och någon tomatskiva. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar