måndag 6 juni 2011

Laxlasagne

Lasagne är ju något som jag bokstavligen avgudar och vanligtvis gör jag varianten med köttfärs men har även prövat med kyckling. Till middag idag blev det däremot något helt nytt då jag hade siktat in mig på att göra laxlasagne. Det blev nog minsann det godaste jag gjort på länge, en riktig höjdare! Definitivt en rätt man måste göra om man inte gjort det tidigare. :)


Laxlasagne
(ca 6 portioner)

500g laxfilé
1/2 paket lasagneplattor
1 paket Kelda ostsås - Simply cheese
4 dl mjölk
3 dl riven ost + lite till garnering
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk maizenaredning
ca 150g färsk bladspenat
färsk timjan
purjolök
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Värm upp ostsåsen, tillsätt mjölk och den rivna osten. Låt alltsammans smälta samman under omrörning, pressa i vitlöksklyftorna och red av med maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och ställ sedan åt sidan. Skär laxen i strimlor och krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg först ett tunt lager ostsås i en ugnsform, varva sedan lasagneplattor, spenat, lax, timjan, lite svartpeppar och ostsås. Avsluta med lasagneplattor och ostsås. (På sista lagret strimlade jag även lite purjolök och strödde över.) Strö riven ost ovanpå och grädda i ugnen i ca 30-45 minuter, lägg på aluminiumfolie om det börjar bli bränt. Servera med en god sallad!

2 kommentarer:

  1. Rackarns så gott och lättlagat! Detta recept har vi lagt som favvo i dropboxen...
    Maria

    SvaraRadera
  2. Visst är det, Maria! Laxlasagnen är faktiskt ett av mina absoluta favoritrecept också, en riktigt 10-poängare. :)

    SvaraRadera