söndag 5 juni 2011

Krämig mjökchokladpannacotta

Här är efterätten som jag gjorde till min och sambons förlovningsmiddag, en riktigt krämig och underbart god mjölkchokladpannacotta. Det kan knappt bli godare än så här! Jag serverade med ett vitt chokladhjärta samt färska hallon.


Mjölkchokladpannacotta
(2 portioner)

2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
100 gram mjölkchoklad
1st gelatinblad
färska hallon
100g vit choklad


Gör såhär:

Koka upp grädde tillsammans med sockret. Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.
Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt. Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig. Häll upp i koppar eller skålar, jag använde whiskeyglas. Låt stå kallt i ca 4 timmarn innan servering. Servera med färska hallon och vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar