Köttfärssås med vitkål, morot och oliver
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
ca 600g köttfärs
1 paket krossade tomater
1 stor morot
valfri mängd vitkål
2 msk röd pesto
2 vitlöksklyftor
1,5 msk kycklingfond
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk HP-sås
1/2 burk oliver
salt, svartpeppar
Gör såhär:
Bryn färsen och krydda med salt och svartpeppar. Häll i de krossade tomaterna, grovriv moroten och hyvla vitkålen med en osthyvel och tillsätt även detta. Finriv eller pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt resten av ingredienserna förutom oliverna. När alltsammans kokat ihop en stund skär du oliverna i strimlor och lägger även i dem mot slutet. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pasta och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar