Kräftpasta med paprika
(ca 4-5 portioner)
(ca 4-5 portioner)
1 burk kräftstjärtar i lake
1 paprika
1 burk crème fraiche - Soltorkad tomat och fetaost (Skånemejerier)
1½ dl grädde
3 vitlöksklyftor
2 msk röd pesto
½-1 tsk sambal oelek
½ tsk balsamvinäger
1-1½ tsk kycklingfond
färsk timjan
salt och svartpeppar
ca 4-5 portioner pasta
lite riven parmesan
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skiva två av vitlöksklyftorna och fräs i lite smör. Häll över den smaksatta crème fraichen och grädden. Blanda i pesto, sambal oelek, balsamvinäger, kycklingfond och finriv/pressa i den sista vitlöksklyftan. Smaksätt med färsk timjan, salt och svartpeppar. Låt puttra en liten stund. Skär paprikan i bitar och häll till sist i den och kräftstjärtarna. Blanda ihop med pastan och servera med sallad och lite riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar