Lax- och spenatpasta med vitvinssås
(ca 4 portioner)
(ca 4 portioner)
4 portioner tortellini
4 laxfiléer
lite citronsaft
4 schalottenlökar
½ kruka färsk timjan eller 1 msk torkad
½ kruka persilja
1 ask färsk bladspenat (ca 100g)
2 dl vitt vin
1-1½ msk kycklingfond
1½ dl grädde
salt & peppar
ev. maizenamjöl till redning
Gör såhär:
Skär laxen i kuber och stek i stekpanna, krydda med salt och peppar. Skvätt över lite citronsaft. Finhacka timjan och persilja och strö över precis innan laxen är färdigstekt. Ta fram en kastrull och smält lite smör. Finhacka schalottenlöken och fräs på så den blir mjuk. Tillsätt vinet, kycklingfonden och grädden. Finhacka bladspenaten och lägg i. Sänk värmen och låt såsen koka ihop nån minut. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen med tortellini och laxkuberna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar