Italiensk köttfärslimpa
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
600g blandfärs
3/4 ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
1 finriven/pressadvitlöksklyfta
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
125g mozzarella i bitar
1 dl hackade svarta oliver
0,75 dl hackade soltorkade tomater
½ dl persilja
½ dl italienska örter (Findus, frysta)
Gör såhär:
Blanda ägg, mjölk och ströbröd - låt stå en stund och svälla. Blanda i färsen, vitlöken och krydda, med salt och svartpeppar. Tillsätt mozzarella, soltorkade tomater, oliver, persilja och italienska örter och rör sedan om. Fyll en brödform (1,5 liter) med färsblandningen och sätt sedan in den i ugnen i ca 30-35 minuter. Servera med en god sås, pasta eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar