torsdag 30 juni 2011

Italiensk köttfärslimpa

För ett bra tag sedan hittade jag ett recept på italiensk köttfärslimpa på GourmetMorsans blogg och igår gjorde jag denna rätt till middag. Några små ändringar blev det dock, som vanligt. :) Det blev jättegott, ett bra alternativ till vanlig köttfärslimpa med brunsås! Man kan servera med antingen potatis eller pasta och någon god sås, t.ex. vitlökssås, tomatsås eller bara lite naturell crème fraiche.



Italiensk köttfärslimpa
(ca 6 portioner)

600g blandfärs
3/4 ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
1 finriven/pressadvitlöksklyfta
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

125g mozzarella i bitar
1 dl hackade svarta oliver
0,75 dl hackade soltorkade tomater
½ dl persilja
½ dl italienska örter (Findus, frysta)

Gör såhär:
Blanda ägg, mjölk och ströbröd - låt stå en stund och svälla. Blanda i färsen, vitlöken och krydda, med salt och svartpeppar. Tillsätt mozzarella, soltorkade tomater, oliver, persilja och italienska örter och rör sedan om. Fyll en brödform (1,5 liter) med färsblandningen och sätt sedan in den i ugnen i ca 30-35 minuter. Servera med en god sås, pasta eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar