Köttfärssås - Extra allt
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
ca 600g köttfärs
1 gul lök
8-10 skivor salami
3 vitlöksklyftor
6-8 färska champinjoner
5 cm purjolök
1 röd paprika
6 cocktailtomater
3-4 dl matlagningsgrädde
1-1½ msk tomapuré
ca 1 msk balsamvinäger
½ tsk sambal oelek
½ köttbuljongtärning
lite kalvfond
lite HP-sås (kan uteslutas)
en skvätt soya
salt och svartpeppar
lite riven parmesan
Gör såhär:
Finhacka gullöken och bryn tillsammans med färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Finriv/pressa i två av vitlöksklyftorna. Strimla salamin, purjolöken och champinjonerna och tillsätt dtta. Häll över grädden och tillsätt även tomatpuré, sambal oelek, balsamvinäger, köttbuljongtärningen, HP-sås, kalvfond och riv/pressa i den sista vitlöken. Låt alltsammans puttra ihop några minuter, skvätt även över lite soya. Hacka papikan i bitar och skär tomaterna på mitten och lägg i dem mot slutet. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pasta, sallad och lite riven parmesan ovanpå.
Hej! Jag vill börja med att säga att du har en KANON bra matblogg och själv bloggar jag om mat oxå. Såg ett inlägg om din hemlagade kebab och undrar om jag kan få publicera det inlägger på min blogg och givetvis med hänvisning till din braiga blogg?
SvaraRaderaJag skrev till dig tidigare men precis när jag godkände inlägget så la min dator ner så jag tänkte jag gör ett nytt försök.
Önskar dig en kanon trevlig söndag så hoppas jag att min dator inte lägger ner =)
MVH
Yesmin
Hej Yesmin! Vad roligt att du tycker om min blogg, jättekul att höra! Ja självklart får du publicera mitt kebabrecept med hänvisning, det är ju jättekul att se att recepten gör någon nytta och är uppskattade! Jag ska genast sätta mig och kika lite på din blogg. :) Haha jo, jag vet hur datorer kan vara. Minst sagt oförutsägbara. ;) Ha det toppen!
SvaraRaderaMvh Karin