tisdag 1 mars 2011

LCHF! Kyckling i fetaostsås

Jag berättade igår att vi ska pröva oss på ett litet experiment här hemma, eller något experiment är det ju egentligen inte, vi ska pröva att äta efter LCHF-dieten, alltså lite kolhydrater och mycket fett (här kan ni läsa mer om LCHF). Jag har hört att det är rätt många som kör på denna diet och att de flesta verkligen trivs med det plus att de går ner i vikt! Detta låter ju inte helt fel så vi ska göra ett försök. Egentligen är jag skeptisk till olika dieter m.m. men just denna verkar ganska intressant och det skadar ju inte att pröva.

Till middag idag gjorde jag alltså en LCHF-anpassad maträtt som bl.a bestod av kyckling, fetaost och vipsgrädde, helt enligt reglerna för den här dieten. Till "kycklingröran" serverades det såklart massa sallad, tomat och gurka. Det blev riktigt gott! Och inte saknar man pasta särskilt mycket (som jag nog hade serverat till i vanliga fall och som säkert passar jättebra till om man skulle vilja det). Däremot känns det konstigt att smälla i sig massa ost och grädde men så ska det ju vara och vem är jag att klaga? ;)


Kyckling i fetaostsås
(4 portioner)

3 kycklingfiléer
1 förpackning fetaost (150g)
1½ dl vispgrädde
½ burk creme fraiche
1½ msk röd pesto
salt & svartpeppar

Skär kycklingfiléerna i små munsbitar och bryn i smör till de fått färg och är genomstekta, krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan. Häll grädden och creme fraichen i en kastrull, smula i fetaosten och låt den smälta på svag värme.  Tillsätt peston och smaka ev. av med salt och peppar om det behövs. Servera med god sallad och grönsaker och pasta om man vill ha det till.

3 kommentarer:

  1. Haha, det här var också gott :)

    SvaraRadera
  2. Haha, så bra! Kul att du verkar gilla det mesta här på bloggen. :D

    SvaraRadera
  3. cureidea.com best keto calculator keto pure diet email address hundreds and planner of moviesGet the entire Diet Doctor encounter with unlimited low-carb and keto meal plans, shopping lists and much more with a free membership trial.NUTRITION FOR WEIGHT LOSA diet made up of vegetables primarily, chicken, seafood, beef, pork, fruit and nuts is paramount to sustainable fat loss. Eliminate processed prepackaged foods like chips, baked products, pizza, frozen foods and fast foods. it appears like it had been a live plant or animal recently, eat it. If it originates from a handbag or box and will survive on the shelf for weeks, avoid it. If you need accountability, keep a food journal. When you are working, pack healthy opt or lunches for restaurants that serve salads with large portions of meats.Staying hydrated can help spur fat loss. It will also keep you from consuming empty calories from beverages like sports activities and sodas drinks. diet analysis plus
    http://www.cureidea.com/

    SvaraRadera